RvS zitting en omgevingsvergunning

judgeOp 24 april vond de zitting plaats van de Raad van State over de bezwaren op het Bestemmingsplan Gedempte Zalmhaven. Wij waren aanwezig met circa 10 bewoners. Daarnaast waren er drie rechters, twee griffiers, een legertje advocaten van ons, van het Joulz gebouw, de gemeente en de projectontwikkelaar.

Aan de orde kwamen de ontvankelijkheid van onze Stichting BIS/actiegroep Zalmhaven2030 (geen probleem), windbelasting, windhinder, zon, parkeren, verdeling hotel/kantoor/woningen (grootte van de woningen), milieu, onkosten. De RvS vroeg aan de gemeente een betere tekening van de Hoogbouw- en Overgangszones. Over circa 6 tot 12 weken volgt de uitspraak.

Intussen heeft de gemeente op 5 April een omgevingsvergunning afgegeven aan de projectontwikkelaar. Dit is tegen de afspraken van de Anterieure overeenkomst, waarin duidelijk staat dat deze vergunning pas aangevraagd zal worden nadat het Bestemmingsplan onherroepelijk is geworden, en zover zijn we nog niet. De gemeente en projectontwikkelaar maken nu een aanvullende juridische procedure noodzakelijk om de bouwvergunning te blokkeren totdat de Raad van State een beslissing heeft genomen over het bestemmingsplan.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *