Onderneem actie tegen het nieuwe bestemmingsplan!

veerhavenMedio mei zal het nieuwe bestemmingsplan voor het Scheepvaartkwartier gepubliceerd worden (houd dit in de gaten op de gemeentelijke website), wat kunt u doen?

Allereerst kunt u uw zienswijze gaan indienen bij de gemeente. Hoe meer zienswijzen worden ingediend, hoe meer druk er komt om de plannen in een gunstiger richting om te buigen. Een zienswijze is niets meer of minder dan een brief aan de gemeente waarin u uw standpunt uitlegt. U hoeft daar echt geen jurist of stedenbouwkundige voor te zijn. (voor voorbeelden uit 2008: voorbeeld A,  voorbeeld B)

U kunt ook druk uit oefenen op uw politieke vertegenwoordigers in de gebiedscommissie en in de gemeenteraad. Zij dienen namelijk te adviseren of te besluiten, en u kunt hen voeden met argumenten hoe we hier een beter bestemmingsplan kunnen realiseren. Op de website van de gemeente zijn alle contactgegevens van hen te vinden (klik hier voor de leden van de commissie Bouwen Wonen en Buitenruimte die m.n. hierover gaan)

Tenslotte kunt u actief meehelpen in de werkgroep Zalmhaven2030, meld u via deze website

Wij hopen dat u vanuit het belang van dit bestemmingsplan voor deze wijk, deze stad en wellicht ook uzelf, in actie komt. Er zijn slechts zes weken beschikbaar om uw zienswijze in te leveren, laat deze kans niet verloren gaan.

een maatje kleiner graag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *