Nieuwsbrief 5 september 2018

Het project De Zalmhaven heeft op 5 september een nieuwsbrief in de wijk verspreid;  klik op link pagina 1, en pagina 2.

Op 4 september was er een overleg met de projectontwikkelaar, bouwer, gemeente, VVE’s en de BOS.  Hierin kwam het volgende ter sprake:

  1. bewoners vragen om snellere en betere communicatie omtrent de afvoer van asbest, er was nu veel onrust in de wijk hierover, wellicht overbodig.
  2. bewoners melden dat afvalemmers niet vaak genoeg geleegd worden; door de afzetting van het parkje zijn er nu veel minder prullebakken op straat aanwezig
  3. bewoners willen dat de speeltoestellen zo snel mogelijk een bestemming vinden, het meest logische is de speeltoestellen op de parklaan te zetten.
  4. de projectontwikkelaar meldt: dat er een gewijzigde omgevingsvergunning is aangevraagd: in de bestaande omgevingsvergunning was uitgegaan van bepaalde gevelmaterialen en constructietechnieken die nu veranderen. De oorspronkelijke aanvraag dateert uit december 2016. Omdat gekozen is voor een ander gevelmateriaal en een andere constructiemanier is om een wijziging verzocht, want dit is vergunningsplichtig.  In het oude plan stond als bekleding van de toren: geprefabriceerd baksteen, in het nieuwe plan toren: natuursteen. De kleur natuursteen is zandsteenkleurig, een beetje zoals New Orleans. Laagbouw: een witte aluminium bekleding in plaats van beton. Beton vervuilt te snel. Aluminium maakt de toren gladder en kan de regen het vuil eraf spoelen.  Met betrekking tot de constructie is de wijziging: in plaats van gestort beton een heisloods en pre-fab elementen.

    Er zijn geen veranderingen in raamafmetingen, of omtrek van het gebouw. Wel is er een wijziging in de hellingbaan in de parkeergarage.

    Zijn er functiewijzigingen?  Zoals het er nu uitziet komt er géén uitzichtspunt. Wel een restaurant. Je kunt niet meer naar buiten toe. Hoe exact het eruit komt te zien is nog niet duidelijk, 300 mensen mogen tegelijk in het restaurant zijn. Er is 1 lift gereserveerd voor het restarant. De meest logische ingang is Ged. Zalmhaven. Je kunt door de hal lopen overdag, ‘snachts is het afgesloten.

    Er verandert niets aan het bestemmingsplan.  Max 485 appartementen –  200 in de huur, 285 appartementen in de verkoop. De verkoop zal reeds begin november 2018 starten, prijzen zijn marktconform.

Adriaan Eelkema

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *