Kritiek binnen D66 op plan

ikbend66Op de Facebook pagina van D66 Rotterdam is te lezen dat niet iedereen het eens is met het fractielid Stefan Kroon.

Ard Buijsen stelt: ” D66 gaat voor de Zalmhaventoren stemmen met de volgende argumentatie: Stefan Kroon van D66: ,,Dit is wat wij willen. Dit past in gemeentelijke hoogbouwvisie en het streven om de binnenstad te verlevendigen. Dit trekt meer mensen naar het centrum van Rotterdam.”

Het vervelende is alleen dat nu juist dit project niet in de Hoogbouwvisie 2011 past (http://www.rotterdam.nl/Stadsontwikkeli…/…/Hoogbouwvisie.pdf). Het gebied waar de toren komt is geen super hoogbouw zone in de Hoogbouwvisie maar een uitloopzone, wel hoogbouw dus maar aflopen naar het water lager.

De toren grenst ook nog eens aan een beschermd stadsgezicht. Nu zou je kunnen stellen dat het daardoor het stadsgezicht niet schaadt want het staat er niet in maar helaas moet gesteld worden dat een gebouw met deze afmetingen een erg grote invloed heeft op he naastliggende beschermde stadsgezicht. Alle beelden laten dat overduidelijk zien. Daarbij komt dat de verkeersdruk op het gebied toenemend daar waar de verkeersruk toch al hoog is gezien het feit er maar 2 wegen de wijk in en uit gaan en als en een evenement is in de wijk staan de wegen altijd vast. Hoe dit dus past binnen wat we als stad moeten willen is voor de Themagroep Ruimte echt een raadsel. Het past op geen enkele wijze als Themagroep hebben we dan ook aangegeven dat deze ontwikkeling zeer ongewenst is op deze plaats. uit eerdere publicaties in o.a. het AD bleek dat mensen als Riek Bakker daar net zo over denken.

2 Reacties

 1. J. de Geus

  Dit is pure zelfbevrediging van ontwikkelaar en architect, waaronder vele anderen
  permanent zullen gaan lijden. En kennen de gemeenteleden die voor dit project
  zijn en waarschijnlijk niet in de wijk wonen en/of werken, het verhaal van de toren
  van Babel?

  Reageren
 2. Ingrid Ottenga

  De wijk kan dit soort grote complexen ook niet aan. Wanneer bijv. Maastunnel dicht is, dan raakt ook onze wijk vol. Daarbij zijn de toe- en uitgangswegen hierop niet berekend. Zoals hierboven al aangegeven pure zelfbevrediging van ontwikkelaar en architect!

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *