Bouwtekeningen en bouwterrein bekend

Ter voorbereiding van de zitting op 13 oktober, zijn de bouwtekeningen verstrekt en de tekening van de bouwplaatsinrichting. Zoals gevreesd werd, blijkt nu waarheid te worden; het parkje aan de Gedempte Zalmhaven wordt 4 jaar lang een bouwterrein. En de aan- en afvoerroutes komen via de Gedempte Zalmhaven te lopen en de Scheepstimmermanslaan.Onderstaand is de tekening van de bouwplaatsinrichting

 

Overige gegevens:

 • Het Zalmhaven gebouw wordt 109.575 m2 groot (bruto vloeroppervlak) oftewel  345.035 m3
 • De bezoekers van de commerciële ruimtes  krijgen geen parkeeerplaatsen in het gebouw maar worden verwezen naar de in het gebied zijnde parkeerplaatsen.
 • Er komen 485 woningen en 489 parkeerplaatsen, tweederde verhuur, éénderde verkoop.
 • 973 m2 is beschikbaar voor horeca op de begane grond en de 56e verdieping
 • 270 m2 is beschikbaar voor de panorma concourse op de 57e verdieping
 • 1347 m2 is toegewezen als kantoorruimte

Onderstaand, tekeningen van de gebouwen, tevens met de gevarenzones.

 

1 Reactie

 1. André van Heck

  Hoe verpest je het woongenot en sloop je de omgeving …….ja door zulk soort ondoordachte en gigantische bouwprojecten te plaatsen in ’n ((met Respect)) woonwijk Het Scheepvaartkwartier waar Rotterdam nog maar weinig van heeft overgehouden !! De rest in Rotterdam is ruim 75 jaar geleden al door oostenburen ongevraagd gesloopt !!! Zalmhaven 2030 wordt een nachtmerrie net als 75 jaar geleden !!! Als oud Huismeester van het mooie Wooncomplex ‘Hoge Erasmus’ doet het mij pijn om van afstand te zien hoe de Wijk wordt gesloopt !! ‘Dank’ B & W Rotterdam voor het meedenken c.q. leven van de Wijkbewoners die hier wonen! U zal wel ergens veraf wonen en geen last van hebben !! Nogmaals “Dank”B & W Rotterdam.

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *